Bryggeriet Refsvindinge

“Bryggeriet Refsvindinge kører nu på 4. generation, af John Juul Rasmussen, der kan datere det tilbage til da Hans Poul Rasmussen stiftede det helt tilbage til 15. April 1885.”

John overtog bryggeriet i 2001 og står stadig bag det populære, men lille bryggeri, der siden har været igennem en del udvidelser. F.eks. er den gamle lagerhal i dag erstattet og ombygget til en hyggelig ølstue.

Desuden danner Refsvindinge også basen bag et fælles fynsk malteri, der giver Refsvindinge og andre fynske bryggerier en unik mulighed for produktudvikling og endnu bedre øl.

Godt øl til gode mennesker

Udvalgte specialøl fra Bryggeriet Refsvindinge

Bryggeriet Refsvindinge

Det lille bryggeri fra det østfynske har siden 1885 leveret øl fra samme adresse, Nyborgvej 80 i landsbyen Refsvindinge. Bryggeriet kører nu på 4. generation ved John Juul Rasmussen, og har spillet en stor rolle i specialøllets udvikling, som vi alle nyder godt af den dag i dag.  

Af den årsag og mange andre, er Bryggeriet Refsvindinge umulige at komme udenom, hvis man på en og samme tid vil fortælle den danske ølhistorie og smage historisk godt øl.  

Specialøl fra før det blev moderne

Tilbage i 1995, da det danske ølmarked var domineret af den lyse pilsner fra de store bryggerier, lancerede Refsvindinge Ale no. 16, som tog alle med storm. To år senere blev den kåret som Danmarks bedste øl og i 2000 opnåede den en 3. plads på verdensplan, dermed blev den fynske malt en katalysator for det specialølmarkedet. 

Danske Ølentusiaster satte også pris på Mors Stout i 2003, en hyldest til bryggerens kone, Ellen, med titlen “Årets bedste ølnyhed”, en øl der senere skulle få en blidere bedstemor, nemlig Bedstemors stout, som så dagens lys da selvsamme Ellen og bryggeren blev bedsteforældre. 

Fire generationer af fynsk øl

John Juul Rasmussen er navnet på bryggeren hos Refsvindinge, der var med til at sparke den danske specialøl revolution i gang, og altså er 4. generation på gården. Hans Poul Rasmussen fik i sin tid den gode idé at brygge øl på ejendommen, dengang med fokus på hvidtøllen. 

Refsvindinge er om noget et familiedrevet bryggeri, og den tradition holdes i hævd af den nuværende generation, hvor både Johns kone, søn, brødre, svigerinder giver en hånd med i travle perioder. Den ene datter designer etiketterne og den anden datter arrangerer øl­smagning. 

Alle veje fører til øl fra Refsvindinge

Det gode øl fra Refsvindinge er i den grad nået ud over den fynske ø. Bl.a. kan det nydes på den københavnske ølbar, Dia’legd. En af bares tre bagmænd, Michael Jensen, har naturligvis familiebånd til Refsvindinge, det var nemlig hans tipoldefar, som grundlagde bryggeriet. Michaels onkel er, ja, brygger John Juul Rasmussen. 

Du kan også slå en smut forbi Refsvindinge, og udnytte muligheden for at overnatte på gården og nyde godt af det fantastisk koncept, BBB – Beer, bed & breakfast

Og ja, så finder du selvfølgelig Bryggeriet Refsvindinge på vores digitale hylder. 

 

Smag deres Crafts

Find deres craft i