Midtfyns Bryghus

Prisvindende maker!

“Du kan ikke komme udenom at nævne den karismatiske Eddie, når du skal fortælle om Midtfyns Bryghus. Så lad os starte der…”

Mange ølentusiaster skylder Bettina en kæmpe tak, det var nemlig hende, der med kærlig snilde og kærlighed lokkede Eddie til Danmark fra USA tilbage i 1989.
I 2006 overtog han Midtfyns Bryghus og som de siger over-there: “The rest is history”.

Eddie og bryggerne Bo Abelgren Ehlers (som du også kan finde hos Craft Makers Collective bag navnet, Svenborgsund Bryghus) og Mathias K. Hansen laver i dag et bredt og velsmagende udvalg af øl i lokalerne på Årslev.

Øllet fra Midtfyns Bryghus afspejler Eddie - humor, personlighed, høj energi og gåpåmod.

Populære øl fra Midtfyns Bryghus

Midtfyns Bryghus – Gode folk bag godt øl

Det danske marked for specialøl vågner langsomt op til dåd i staert 00’erne. På det tidspunkt er amerikaneren Eddie Szweda blevet lokket til Danmark af konen Bettina. I 2006 overtager Chicago drengen Midtfyns Bryghus, der indtil da har levet af at brygge skotske ales på licens. 

Eddie ville noget andet med. Det danske ølmarked var klar. Siden har ingen af dem været det samme.

 

Specialøl for enhver smag

Midtfyns Bryghus og Eddies drøm var ikke at lave én øl som alle kan lide. Der skulle laves øl for enhver smag, noget at gå på opdagelse i, både som brygger og ølelsker. Året efter Eddie overtog styrepinden sendte bryghuset seks nye øl på markedet, hvoraf Imperial Stout blev kåret som årets ølnyhed. 

I dag tilbyder de et bredt sortiment, som ikke blot vinder danske priser, men også internationalt er Midtfyns Bryghus et anerkendt navn, med priser hos European Beer Star samt World Beer Award. 

 

Årets ølnyhed 

Chili Tripel er en af Midtfyns Bryghus største succeser. Den lanceret og kåret til Årets ølnyhed tilbage i 2009 og var det år én blandt 604 nye danske øl på markedet. Den belgisk inspirerede øl med dem fyldige skum og søde chilikrydret smag, har siden været en klassiker blandt den danske specialøl.

 

Håndbryg i slagterbutikken

På sin vis er Midtfyns Bryghus det samme, som da Eddie overtog i 2006. Ølbrygningsprocessen er den samme, og idéerne og filosofien er stadig den samme, men rammerne omkring har ændret sig undervejs i takt med øllets succes. 

I foråret 2013 flyttede de fra den lille slagterbutik på 150 kvdm i Brobyværk, hvor alt foregik med håndkraft, til lokaler på Industrivej i Årslev, hvor de stadig holder til, nu med en langt større kapacitet og fem ansatte, hvoraf den ene er bryggeren Bo Abelgren Ehlers (som du også kan finde hos Craft Makers Collective bag navnet, Svenborgsund Bryghus)

 

Eddie Szweda 

Som nævnt er Midtfyns Bryghus lig med Eddie Szweda. Har du ikke mødt ham eller oplevet hans Øl-show endnu, har du (heldigvis) en oplevelse til gode. Øllet fra Midtfyns Bryghus afspejler Eddie – humor, personlighed, høj energi og gåpåmod.

Smag deres Crafts

Find deres craft i