GUIDE

En verden fyldt med gin
(og tonic) …

Gin rider på en bølge af succes. Mange forskellige smagsvarianter, et stort udvalg og i særdeleshed ”gin og tonic” har gjort netop denne spiritus til hvermandseje.

Rigtig mange har en iskold gin og tonic som deres favorit drink

- og med god grund. På rekordtid står man med en færdig drink som er sød, syrlig, bitter og har noget alkohol i sig på samme tid. Den er nem at lave og smager godt. What´s not to like!

Gin, der er en sammentrækning af det franske ord for enebær, genièvre, kommer oprindeligt fra Holland. Herfra kom det videre til England, og blev solgt på datidens apoteker som hjælp mod diverse sygdomme.

Alt gin har en grundsmag af enebær, men i craft-ligaen kan man smage de ingredienser, som er brugt under produktionen. Det kan være citrusskaller, kardemomme, lakridsrod eller hybenroseblade. Og heri ligger også prisforskellen på de klare dråber: Jo flere krydderier, urter og frugter, som producenten benytter, desto højere pris pr. flaske.

En gin skal indeholde enebær, neutral spiritus og holde en alkoholprocent på mindst 37,5. Derudover er der fri leg med alverdens krydderier - og leget bliver der. På verdensplan findes der nu omtrent 500 ginmærker

Kig på flasken og smag dig frem.

Alt gin har en grundsmag af enebær, men i craft-ligaen kan man smage de ingredienser, som er brugt under produktionen. Det kan være citrusskaller, kardemomme, lakridsrod eller hybenroseblade.

Vælg din gin efter de krydderier og urter, som du godt kan lide. Botanicals – altså de tilsatte urter, krydderier og frugter - er forskellige fra gin til gin og giver hver flaske en unik smag og karakter. Det er ikke sikkert, at alle ingredienser er opgivet på etiketten, men producenten kan have angivet de få, der definerer ginen.

Ellers lyder rådet at smage sig frem. Mix med din yndlingstonic eller drik den alene som supplement til en lækker snack.

Prøv en gin... eller to

Og husk en mixer dertil...