Find den perfekte partner til din yndlingsgin.

Tonic Guiden

Batman og Robin, bacon og æg, Nik og Jay, dansk sommer og regn.

Ikke mange ting hører så uafrysteligt sammen som gin og tonic, men frem for en ligeværdigt makkerskab, kan vi roligt konstatere, at tonic har levet i skyggen af ginnen.

Det har Craft Makers Collective sat sig for at gøre noget ved. Derfor sætter vi nu et fortjent fokus på ginnens tro væbner, tonicen.

Og det giver naturligvis god mening, at al den gode gin får en ligeværdig legekammerat. Tonicvanden udgør trods alt 2/3 af den klassiske Gin og Tonic.

Tonic - Handcrafted

Cocktail-aficionados har i mange år fremstillet deres eget tonicvand, både for at undgå den traditionelle tonicvands høje brug af majssirup, og for bedre at kunne ramme den rigtige bitterhed. Heldigvis kan vi i dag slippe for at lave vores eget tonic, da ihærdige makers laver hjemmelavet tonic, der vil efterlade din gin og tonic med en behagelig bitterhed, mindre sød, lavere på kalorier og lader ginnens smagsprofil komme til sin ret.

For at gøre det nemmere for dig og bedre for din gin, har vi kæmpet os igennem den nye tonic jungle og valgt makers ud der bruger tid, ekspertise, gode råvarer og rå håndkraft på at lave tonics der både løfter din gin, men også er så velsmagende, at de kan nydes alene.

Tonic kan groft sagt deles op i to kategorier. Den klassiske og de nytilkomne med smagsvarianter.

The gin and tonic has saved more Englishmen's lives than all the doctors in the Empire.

Tonicens mange nye varianter

Er du til sommer, en syrlig sødme og en sart lyserød farve, så er Oh Deers Rabarber Tonic løsningen til din gin. En afbalanceret tonic, der vil give din gin og tonic den helt rette bitterhed og syrlighed.

Double Dutch pigerne tilbyder også nye legekammerater til din gin. Deres tonics er baseret på idéen om, at ingredienser der deler nøgle smagskomponenter kan kombineres og supplerer hinanden og giver et harmonisk spil til ginnen.

Double Dutch Cranberry & Ginger blander en lys sommerlig aroma med en varm finish. De søde tranebær afbalancerer kininen. En nedtonet ingefær giver et smagfuldt krydderi til blandingen. En perfekt med- og modspiller til en tung gin.

Har du en gin med en dominerende citrus smag, kan du med stor fordel prøve at matche den med Double Dutchs Cucumber and Watermelon Mixer. Den friske agurk og vandmelonens naturlige varme sukkersmag vil give nyt liv til din gin.

Double Dutch Pomegranate and basil Mixer - basilikummens pebret note er en fremragende modvægt til granatæblet, der leverer en kompleks, eksotisk smag. Perfekt til en gin der skal understøttes snarere end overvældes.

Din yndlings gin og tonic

Det er muligvis ikke blevet nemmere at lave den perfekte gin og tonic, men det er, om ikke andet, blevet sjovere. Det bedste råd er at stole på din egen smag.

Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert. Det er en smagssag. En god tommelfingerregel kan dog være, at står du med en kraftig tonicvand med mange smagsnuancer, så match den gerne med en diskret gin og vice versa.

Kig også gerne forbi Craft Makers Collectives ginhylder, hvor der både er mulighed for at vælge frit eller starte ud med en gin og tonic pakke, vi har matchet.

Tonicen er langt om længe blevet en ligeværdig makker til ginnen, takket være de mange nye kvalitetsfyldte tonics.

Tonicens Historie

Bark, sydamerikanske indianere, malaria, plantetyveri, britiske soldater og ikke mindst kinin, er nøgleord i historien om tonicens vej til din yndlingsdrik, Gin & Tonic.

Kinin stammer fra barken i Cinchona-træet, som man kan finde højt oppe i Andesbjergene. Der findes tidlige skrifter fra 1500-tallet der omtaler træets egenskaber og den oprindelige befolkning i Peru og Ecuadors anvendelse af barken som et middel der er muskelafslappende og med en evne til at dæmpe feber.

En gammel myte fortæller, at en sydamerikansk indianer, der led af malaria, ved et tilfælde drak vand med bark cinchona-træet, og opdagede at hans feber på mirakuløs var forsvundet. Sandheden i denne legende er nok tvivlsom, men omvendt skal man heller ikke stå i vejen for en god historie.

Mere sandsynligt er det, at træets egenskaber blev introduceret til spanske opdagelsesrejsende. Rundt om i Europa spredes rygtet om kininens egenskaber. Særligt hollænderne og englænderne, som kolonimagter, var interesserede, da de har brug for et effektivt middel mod de tropesygdomme. De smuglede planter og frø ud og etablerede plantager i deres kolonier, til produktion af kinin som man i de mellemliggende år, havde opdaget også kunne bruges mod malaria.

I slutningen af 1700-tallet arbejdede man på udviklingen af en tonicvand, ved at tilføje kuldioxid til vand for, at indtagelsen af medicin skulle smage bedre. Fortællinger går på, at de britiske soldater spædede tonicvanden op med spiritus.

Hvor og hvem der først laver den nu legendariske blanding af gin og tonic med is er uvist, men vi ved at første gang vi hører den omtalt på skrift er i Anglo-Indian Oriental Sporting Magazine i 1868. Her tilbydes den som en drink efter hestevæddeløb.