Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29
NEW

Stone Grange Distillery

Elg Marc (grappa)

318 DKK

Elg Marc (grappa)

318 DKK

På lager

Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

Der er naturligvis ingen grund til at lade noget gå til spilde, især ikke når det kan anvendes til at lave god alkohol. Sådan har man tænkt i Frankrig, hvor resterne fra vinproduktionen bruges til at lave Marc. I Tyskland kendes det som Trester i Tyskland eller Grappa i Italien. Kært barn har mange navne. I bund og grund er det rester af stilke, kerner og skind, som er tilbage, når druerne er presset. Man udbløder det i vand til kvas og destillerer det efterfølgende, som vi kender det med den vin, der laves til cognac.

Elg Marc er naturligvis også fremstillet af presserester fra vin, vindruerne kommer fra destilleriets egne marker ned til Esrum Sø. Elg Marc er dobbelt kolonnedestilleret, så kun den fineste og reneste spiritus bliver opsamlet. Ud kommer en farveløs væske, der smager som den italienske Grappa. I Frankrig har man dog tradition for at lagre den på egetræsfade, som efterlader en mere brun farve og en mere afrundet og sødlig smag, dog stadig med Marc’ens karakteristiske bitre urteagtige smag af druekerner.

Marc er perfekt til afrunding af det store måltid eller til at akkompagnere kaffen.

Elg Marc tappes på ”gamle” apotekerflasker og den årlige produktion er eksklusive 30-40 liter.

På Stone Grange Destilleriet ved Fredensborg ned til Esrum Sø har Henrik Elsner, uddannet kemiker, siden 2009 har produceret en lang række forskellige spiritusser. Destilleriet råder bl.a. over egne vinmarker, hvor druerne bruges til vin, brandy og marc. Desuden tages der livtag med vodka, akvavit og absint, der har fået flere internationale anderkendelser. I dag bruges der mange kræfter på den populære gin, der leveres i flere forskellige varianter, men som alle er baseret på de tre samme botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder.

Med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat som destilleriets hjerte, er Henrik Elsner, som nævnt uddannet bioorganisk kemiker, destilleriets Master Distiller, bagmand og hjerne. Målet er at producere autentisk spiritus af højeste kvalitet ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.

Stone Grange Distillery

Det danske destilleri har favnet bredt i spiritussen forunderlige verden. I dag er fokus på GIN.

læs mere