Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29
NEW

Ørbæk Bryggeriet

Colonial IPA

19 DKK
ekskl. pant

Colonial IPA

19 DKK

På lager

Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

Denne IPA fra Ørbæk er en traditionel IPA, som man kender fra helt gamle dage, hvor den engelske kolonihær i Indien drak øl i stedet for det lokale vand. Soldaterne var dog ikke helt tilfredse. Øllen havde det nemlig med at blive sur, når den skulle transporteres hele vejen fra England. Man fandt derfor på at tilsætte ekstra meget humle til øllen, for at den på den måde bedre kunne klare den lange sejltur – og på den måde opstod den øl, vi i dag kender som IPA. Ørbæk holder meget af gamle brygtraditioner, og derfor har de brygget deres IPA efter de gamle engelsk brygtraditioner, så de har tilsat ekstra meget humle til øllet. De har tilsat amerikansk humle, for at give IPA’en en mere frugtig smag, end hvad engelsk humle kan tilbyde. Det giver en traditionel sød engelsk ale med frugtige amerikanske humler.

IPA’en dufter skønt af citrusfrugt – især af grapefrugt, der stammer fra Cascadehumle, som Ørbæk har brugt. Du vil i duften også kunne fornemme en god duft af malt. Smagen er sød og fyldig, med en markant bitterhed fra humlen.

Denne IPA passer godt til orientalsk mad – gerne retter med masser af smag og varme. Derudover er den også lækker sammen med lidt federe retter såsom pizza, burger og fish n’ chips

Ørbæk Bryggeriet

“Der har været bryggeri på adressen i Ørbæk siden 1906. Stakitøl, var op gennem tiderne bryggeriets store sællert. Efter svære år startede bryggeriet op igen i 1997, først med økologiske sodavand og juice. I 2001 var tiden moden til at genoptage ølbrygningen.”

læs mere