Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

Stone Grange Distillery

Elg Absinthe

290 DKK

Elg Absinthe

290 DKK

På lager

Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

Absint bærer på mange (røver)historier og fordomme, lige fra kunstnermiljøet i den franske hovedstad i det forrige århundrede, over Algier krigens franske soldater, til forbudstiden i 1920’ernes USA. Absint forbindes ofte med en meget høj alkolprocent. I denne version præsenteres en udgave på 65%, der dog ikke har mistet Absintens karakteristiske karakter, da denne stammer fra de planter – udtræk af Malurt, suppleret af Anis, Stjerneanis, Isop og Fennikel – som udgør Absint.

Malurten, en 80-120 cm høj staude eller halvbusk, er hjørnestenen i Absint, malurt indeholder Thujon, der har været med til at forstærke Absintens blakkede ry, da Thujon (i rigelige mængder) kan være let euforiserende og medføre hallucinationer, søvnløshed, opkastninger og kramper, men bare rolig i dagens Absint er der fælles EU-regler for, hvor meget Thujon en alkoholisk drik må indeholde. De øvrige krydderurter, giver Absinten sin friske lakridsprægrede karakter.

Folkene hos Stone Grange har gået i ca. to år og arbejdet på den rigtige opskrift på et moderne bud på den særlige spiritus. De har valgt at satse på fennikel som den toneangivende smagsgiver, komplementeret af Grøn Anis og Stjerneanis samt Malurt, Isop og Pontisk Malurt, fra destilleriets egen have. Tilbage står en en drik, hvor den rene urtesmag er genkendelig, og hvor man har en afbalanceret spiritus med stor detaljerigdom.

Absint fungerer på egen hånd – prøv evt. Elg Absinthe med en smule koldt vand med sirup, der er langsomt dryppes ned i absinten, mens den også kan bruges som smagsgiver i cocktails (husk blot at fortynde med køligt kildevand og tilsæt knust is).

Elg Absinthe har taget internationale priser, bl.a. Silver Outstanding ved IWSC 2015, hvor den fik følgende salut med: “Light emerald green complexion. Clean, pronounced, lifted and expressive on the nose. Aniseed driven on the nose with an array of herbals notes. Sweet, powerful and weighty on the palate, with a delicious crispness and focus. A nice example of the category which ticks all the boxes.

På Stone Grange Destilleriet ved Fredensborg ned til Esrum Sø har Henrik Elsner, uddannet kemiker, siden 2009 har produceret en lang række forskellige spiritusser. Destilleriet råder bl.a. over egne vinmarker, hvor druerne bruges til vin, brandy og marc. Desuden tages der livtag med vodka, akvavit og absint, der har fået flere internationale anderkendelser. I dag bruges der mange kræfter på den populære gin, der leveres i flere forskellige varianter, men som alle er baseret på de tre samme botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder.

Med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat som destilleriets hjerte, er Henrik Elsner, som nævnt uddannet bioorganisk kemiker, destilleriets Master Distiller, bagmand og hjerne. Målet er at producere autentisk spiritus af højeste kvalitet ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.

 

 

 

Stone Grange Distillery

Det danske destilleri har favnet bredt i spiritussen forunderlige verden. I dag er fokus på GIN.

læs mere