Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

Stone Grange Distillery

Elg Æblebrændevin (calvados)

230 DKK

Elg Æblebrændevin (calvados)

230 DKK

På lager

Vi sender indenfor 1-2 hverdage

Ved køb over 549,-

29 kr. til Pakkeshop

Send mail | +45 29 23 06 29

I Frankrig er æblebrændevin bedst kendt som Calvados og stammer fra distriktet Calvados i Normandiet, Frankrig. Her fremstilles calvados ved at destillere den gærede æblesaft (cider) og sidenhen behandles på samme måde som cognac.

Her får du en lækker nordiske fortolkning af Calvados, fra Stone Grange i Fredensborg. Deres æblevin, gæres af æblesaft fra søde æbler med et højt indhold af aromastoffer. Tre ugers gæring omdanner saften til æblevin, derefter gennemgår æblevinen en nøjsom destillationsproces som efterlader kun den reneste og bedste spiritus. Æblebrændevinen på 40% modnes på medium-toasted fransk egetræsfade, som har givet den overraskende runde, milde smag og den smukke farve. Til sidst tappes den på ”gamle” apotekerflasker.

På Stone Grange Destilleriet ved Fredensborg ned til Esrum Sø har Henrik Elsner, uddannet kemiker, siden 2009 har produceret en lang række forskellige spiritusser. Destilleriet råder bl.a. over egne vinmarker, hvor druerne bruges til vin, brandy og marc. Desuden tages der livtag med vodka, akvavit og absint, der har fået flere internationale anderkendelser. I dag bruges der mange kræfter på den populære gin, der leveres i flere forskellige varianter, men som alle er baseret på de tre samme botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder.

Med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat som destilleriets hjerte, er Henrik Elsner, som nævnt uddannet bioorganisk kemiker, destilleriets Master Distiller, bagmand og hjerne. Målet er at producere autentisk spiritus af højeste kvalitet ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.

Stone Grange Distillery

Det danske destilleri har favnet bredt i spiritussen forunderlige verden. I dag er fokus på GIN.

læs mere